چای محصولی است بسیار مهم و پرمصرف در جهان به همین دلیل انواع بسته بندی چای سیاه در بازار وجود دارد. در کشور ما نیز چای سیاه در بازار تنوع زیادی دارد و به صورت گسترده مورد استفاده مردم قرار می گیرد. چای مانند قهوه و کاکائو در ردیف رایج ترین و مهم ترین نوشیدنی های مطبوع مصرفی در بیشتر کشورهای جهان می باشد. با توجه به اینکه ایران با دارا بودن حدود یک درصد از جمعیت جهان ۴ تا ۵/۴ درصد از مصرف کل چای جهان را به خود اختصاص داده است، آن را می توان از کالاهای مهم و عمده مورد نیاز عامه مردم دانست.

چای دارای  اهمیت غذایی و دارویی بسیاری است ولی مهم ترین اثر آن تاثیر بر روی سیستم اعصاب و در نتیجه رفع خستگی و ایجاد آرامش در انسان است. چای سیاه دارای مقادیر قابل توجهی پروتئین، هیدارت های کربن و انواع مختلفی از ویتامین ها و سایر ترکیبات شیمیایی از قبیل کافئین، پلی فنل های اکسید شده و … می باشد.

علاوه بر این چای دارای ارزش انرژی غذایی بالایی بوده که مقدار قابل توجهی از کالری موردنیاز بدن را فراهم می سازد، به طوری که از یک فنجان چای ۴ کیلو کالری به بدن می رسد و اگر با یک حبه قند نوشیده شود انرژی آن به ۲۹ کالری می رسد.

ورود چای به ایران

بوته چای اولین بار هزاران سال پیش در چین در حالی پیدا شد که به طور خودرو می روید و استفاده ای برا انسان نداشت ولی بعدا به صورت دم کرده برای رفع خستگی مورد توجه قرار گرفت. این گیاه در حدود صد سال پیش توسط مرحوم کاشف السلطنه چایکار وارد ایران شد. از آن پس چای سیاه را در اشکال مختلفی مانند چای طعم دار، کیسه ای، متراکم، قالبی و فوری به بازار عرضه می کنند.

چای بسته بندی
چای بسته بندی

با فراگیر شدن مصرف چای اهمیت بسته بندی چای نیز مورد توجه قرار گرفت. برای حفظ عطر و طعم چای استفاده از متریال مناسب جهت بسته بندی چای شناسایی شد و با توجه به نیاز بازار در اشکال و طرح های مختلف صورت گرفت. در طول سالیان تولید کنندگان مختلف برای جلب توجه مشتریان و افزایش فروش خود طرح های خلاقانه ای را برای بسته بندی چای عرضه کرده اند.

بسته بندی چای طعم دار

گاهی چای سیاه یا چای سبز را با استفاده از میوه ها، شکوفه ها و ادویه (وانیل، نعناع، میخک، زعفران، هل، دارچین، گل یاس، گل سرخ، نارنج لیمو و …) و اسانس های طبیعی و برخی مواد معطر دیگر طعم دار می نمایند.

بسته بندی چای
بسته بندی چای

چای سیاه کیسه ای

یکی از روش های راحت مصرف چای استفاده از بسته بندی به صورت کیسه ای می باشد. چای یا خاک چای سی­تی­سی را در داخل کیسه کوچک (معمولا ک

اغذی) بسته بندی می کنند. امروزه تولید چای کیسه ای برای بسیاری از مردم کار آسان و متداولی است. اما چون ضایعات و خاک حاصل از فرآوری جدید چای در بیشتر چای های کیسه وجود دارد از نظر بیشتر طرفداران چای این روش دارای طعم و کیفیت پایینی است. کاغذ مورد استفاده در کیسه چای نیز ممکن است دارای مزه خاصی باشد که از طعم اصلی چای بکاهد.

بسته بندی چای در کیسه های سه گوشی (مثلثی) توری از جنس توری ظریف نیز متداول است و گاهی در این کیسه های مثلثی چای طعم دار قرار می دهند.

بسته بندی چای متراکم

مقدار فراوان چای را نیز می توان برای انبار کردن و نگهداری جهت رسیدن به کیفیت مطلوب متراکم نمود و سپس با یک کارد کوچک برگ های آن را از هم باز می کنند بیشتر اوقات چای متراکم (فشرده) را نسبت به برگ سبز چای برای مدت طولانی تری می توان انبار نمود.

بسته بندی چای قالبی

یکی از جدیدترین اشکال مصرف چای سیاه به عنوان نمونه دیگری از چای کیسه ای، بسته بندی  به صورت قالبی است. چای قالبی ابتدا در اواسط دهه ۱۹۹۰ در هلند ابداع شد، در آن کشور شرکتی به نام ونیز اترادینگ یک قالب چای به نام تیکولینو تولید نمود. تیکولینو به عنوان قالب های جداگانه چای ساخته می شود که در آن فناوری دم کردن برگ های چای در داخل کارخانه با آزاد شدن طعم و عطر آن مورد استفاده قرار گیرد برای تهیه این نوع چای از برگ و ساقه و ترکه چای استفاده می شود. این نوع چای پس از انجام مراحل تهیه چای به صورت پودر و در قالب هایی که از نوع چوب می باشد ریخته و در اثر فشار به صورت قالبی درمی آید.

بسته بندی چای فوری

در زمان ها اخیر بسته بندی چای های فوری همچون قهوه فوری خشک و منجمد رایج شده است. چای فوری در دهه ۱۹۳۰ ابداع شد اما اواخر دهه ۱۹۵۰ جنبه بازرگانی و تجاری پیدا کرد و تنها تا همین زمان اخیر متداول شده است این چای از عصاره چای ضایعاتی یا برگ های کاملا تخمیر نشده کارخانه چای سازی تحت فشار کم حاصل می شود. این عصاره ممکن است با افزایش طعم دهنده های مختلف و از جمله وانیل، عسل یا میوه به صورت بسته بندی آماده نوشیدن مورد استفاده قرار گیرد و یا پس از تغلیظ به صورت پودر درآید.

لطفا در پایین همین صفحه نظرات خود را در خصوص این مقاله  بنویسید. تا بدین طریق در بهبود کیفیت مطالب آتی یاری دهنده ما باشید. چنانچه علاقه مندید در مورد موضوع خاصی مطالعه کنید می توانید بیان کنید تا در اسرع وقت اطلاعات لازم گردآوری شود و در سایت دون دون دسترس شما قرار گیرد.

در پایان از همراهی شما عزیزان قدردانی می کنیم.

FacebookTwitterPinterestLinkedInTelegramWhatsApp

Related Posts:

انواع چایانواع چای سیاه و چای سبز براساس روش تولید بوته گیاه چایمشخصات گیاهی درخت چای گیاه چایگیاه چای آب و هوای مناسب رشد چای و شرایط کاشت

برچسب ها: ,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  , 

آشنایی با تاریخ چای ایرانی

پخت برنج هاشمی گیلان

پخت برنج دمسیاه آستانه اشرفیه

چای ,بندی ,بسته ,های ,کیسه ,صورت ,بسته بندی ,بندی چای ,به صورت ,چای سیاه ,می باشد

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود جزوات دانشجوی تبلیغات دیجی کالا قلب نوشته پیمانکار برق ساختمان در شمال تهران باشگاه مهندسان آرنــا آیدانا MyArticle فان باران | سایت تفریحی و سرگرمی | باران چت | چت باران نمایندگی فروش خدمات تعمیر کولر گازی اسپلیت در شیراز - عظیمی کلا قاتی پاتی